Login

Business Controller

Ben jij als Controller op zoek naar een nieuwe uitdaging bij een Nederlandse, Internationale organisatie met een sterke focus op sustainability? Geniet je graag een cruciale Finance positie met Internationale scope waarin jij echt het verschil kan maken? Solliciteer dan nu op de vacature Business Controller bij Royal Ahrend! (36 of 40 uur per week)
Sint-Oedenrode
Finance
36 - 40 uur
Permanent

What are you going to do?

Als Business Controller ben je primair verantwoordelijk voor de gewenste managementinformatie en de periodieke financiële rapportages. Als bedrijfseconomische sparringpartner denk je mee met de business en geef je gevraagd en ongevraagd advies aan management en directie over een grote diversiteit aan bedrijfseconomische en financiële topics met het oog op rendementsverbetering. In jouw functie als Business Controller geniet je een cruciale rol bij de totstandkoming van het Commercial budget. Je gaat gesprekken aan met budgethouders, maakt impactvolle analyses en zoekt met management naar oplossingen om te komen tot een reëel en uitdagend budget. Maandelijks analyseer je budgetafwijkingen van omzet of kosten en kom je in overleg met de budgetverantwoordelijke tot de juiste oplossingen.

De commerciële organisatie van Koninklijke Ahrend bestaat uit meerdere salesbedrijven in verschillende landen en daarnaast de afdeling Marketing/Category Management. Als Business Controller Commercial richt jij je op het optimaliseren van uiteenlopende commercieel bedrijfskundige en financiële processen in samenwerking met betrokken afdelingen. Ook het beoordelen en analyseren van uiteenlopende commerciële projecten kennen bijzondere aandacht. Afwijkingen leg je bloot en bespreek je met je commerciële collega’s om te komen tot passende oplossingen. Je voert jouw functie samen uit met een collega Business Controller onder verantwoordelijkheid van de Commercial Business Partner en in nauwe samenwerking met 3 Business Controllers Supply Chain.

Business Controller Supply Chain
Supply Chain West-Europa bestaat uit een productielocatie in Sint-Oedenrode met aanverwante afdelingen zoals Procurement, Supply Chain Planning, Product Development, Logistics & Fulfilment en levert aan klanten binnen West-Europa. Als Business Controller Supply Chain richt jij je op supply chain gerelateerde, bedrijfskundige en financiële processen in samenwerking met stakeholders binnen de genoemde afdelingen. Samen met een collega Business Controller rapporteer je aan de Senior Business Controller Supply Chain. De afdeling Controlling bestaat uit 3 Business Controllers Commercial en 3 Business Controllers Supply Chain.

What is your profile?

Je komt te werken in een dynamische en toekomstgerichte organisatie waarbij aandacht voor de klant centraal staat. Een inspirerende en innovatieve werkomgeving, waarbij je iedere dag werkt achter tijdloos en duurzaam Dutch-design kantoormeubilair. Daarnaast is dit een uitdagende functie waarin genoeg ruimte is voor eigen initiatief, groei en persoonlijke ontwikkeling. Verder bieden wij:

 • Werkklimaat in een dynamische organisatie die kwaliteit uitstraalt en ruimte biedt aan ondernemerschap;
 • Mooie kansen om je te ontplooien als Controller en mee te groeien met onze organisatie en volwassen Finance afdeling;
 • Inspirerende en gedreven collega’s binnen een informele werksfeer;
 • Een uitstekend salaris, 8% vakantiegeld, 8,33% eindejaarsuitkering, 27 vakantiedagen en de mogelijkheid om 10 vakantiedagen bij te kopen;
 • Thuiswerkmogelijkheden, inclusief thuiswerkvergoeding en Ahrend werkplek, die thuis bij jou wordt geïnstalleerd;
 • Laptop en mobiele telefoon inclusief Bring Your Own Device-regeling;
 • Bedrijfsfitnessregeling: sport met gemiddeld 40% korting bij aangesloten sportlocaties in Nederland;
 • Mogelijkheid om gebruik te maken van het Ahrend Fietsplan;

What can you expect?

Allereerst ben je een fijne collega om mee te werken, iemand die in staat is om snel verbinding te maken met anderen. Daarbij rekenen wij op jouw organisatiesensitiviteit en vermogen om de juiste stakeholders te mobiliseren. Je beschikt over een sterk adaptief en analytisch vermogen. Je bent kritisch, signaleert risico’s en knelpunten en bent daadkrachtig in het vinden en toepassen van oplossingen. Gevraagd en ongevraagd durf jij je advies te geven aan grote diversiteit aan business entiteiten en stakeholders. Verder zien we graag het volgende terug in je profiel:

 • Een afgeronde HBO/WO opleiding, bij voorkeur in Finance of een Finance-gerelateerde opleidingsrichting;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie binnen Controlling, Finance, bij voorkeur opgedaan in een internationale sales- of supply chain georiënteerde organisatie;
 • Ervaring met het uitvoeren van snelle analyses en geven van advies op operationeel en tactisch niveau;
 • Ervaring met ERP systemen, BI Tools (zoals Power BI) en vergevorderde beheersing van Microsoft Excel;

About Ahrend

Koninklijke Ahrend (sinds 1896) ontwerpt en realiseert wereldwijd inspirerende, innovatieve en gezonde werkomgevingen. We zijn gevestigd in 25 landen met vier onderscheidende meubelmerken: Ahrend, Gispen, Presikhaaf en Techo. Duurzaamheid is daarbij een integraal en natuurlijk onderdeel van de strategie. Onze ambities en doelstellingen op duurzaamheid zijn nauw verbonden aan de visie: het creëren van Vitalising Workspaces. Dat doen wij al meer dan 125 jaar met ruim 1.400 bevlogen medewerkers, samen met partners én klanten. Wij bieden klanten Dutch Design en circulair ontworpen meubels aan, een breed refurbished assortiment via de Circulaire Hub en leasemogelijkheden door middel van Furniture as a Service. Als Cradle2Cradle© gecertificeerde onderneming en lid van de Ellen MacArthur Foundation CE100, stellen wij ons als voortrekker in onze industrie steeds ambitieuzere doelstellingen om de aarde zo min mogelijk te belasten.

Wij geloven dat een vitaliserende werkomgeving talent aantrekt, de medewerkersbevlogenheid verhoogt en daarmee cruciaal is voor het succes van organisaties. Deze creëren we niet alleen voor onze klanten, maar ook voor onze collega’s. Plekken waar ze prettig werken en graag samenkomen om het beste uit zichzelf én elkaar te halen. De energie, betrokkenheid en het vakmanschap van onze collega’s werken aanstekelijk. Nieuwe medewerkers voelen zich daarom in no-time thuis!

Kom jij ons Controlling team versterken?

Klik op de button 'Solliciteer' en schrijf je in met je CV en motivatiebrief. Heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Mike Oosthoek (Corporate Recruiter) via +316 11 10 90 48 of werken@ahrend.com.

Iedereen is welkom om te solliciteren. Als grote sociale ondernemer kennen wij namelijk de voordelen van diverse en inclusieve teams. Elke sollicitatie wordt daarom met dezelfde zorgvuldigheid beoordeeld. Wij verwelkomen iedereen die een passie voor duurzame kantoor- en projectinrichting heeft met evenveel enthousiasme.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Business Controller
Login
Hi There!

Don't have an account yet?
Create one quickly!

Register

Ahrend uses cookies to remember certain preferences and align jobs interests.